Rijksrederij: onderhandelingsresultaat verbeterde compensatieregeling bemanningen

Op woensdag 17 april 2024 heeft de VPW samen met de andere vakbonden een onderhandelingsresultaat bereikt voor een verbeterde compensatieregeling voor de bemanningen van de Rijksrederij.

Wat is er gedaan met jullie wensen?
Jullie hebben ons vorig jaar teruggestuurd naar de onderhandelingstafel met een paar duidelijke wensen. We zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben enkele stevige verbeteringen voor elkaar gekregen. Er ligt nu een nieuw onderhandelingsresultaat waarover de leden van de vakbonden hun mening kunnen geven.

Wat is er verbeterd?
Op bijna alle vormen van compensatie hebben we een verbetering bereikt. Ook komen meer medewerkers in aanmerking voor een vorm van compensatie. Ten slotte hebben we ook enkele nieuwe afspraken gemaakt.
Dit alles betekent dat deze verbeterde compensatieregeling voor iedere medewerker iets oplevert en aan veel van jullie wensen tegemoet komt.
Meer details zijn te lezen in het onderhandelingsresultaat en in de korte toelichting op de belangrijkste verbeteringen.

Wij vinden dat er een goed resultaat ligt dat we met een positief advies aan jullie voorleggen.

Wat gaat er nu gebeuren?
Leden van de VPW kunnen tot en met vrijdag 3 mei 2024 12:00 hun mening geven over het onderhandelingsresultaat en kunnen daarbij gebruik maken van het stemformulier dat per email is verstuurd.

Wij willen benadrukken dat de ledenraadpleging over de compensatieregeling gaat, niet over de reorganisatie. Deze reorganisatie en de daarbij behorende werkwijze zijn al eerder overeengekomen met de ondernemingsraad.

Informatie bijeenkomsten (online via MS-Teams)
Voor iedereen die meer informatie wil, organiseren we twee online bijeenkomsten:
Maandag 22 april 2024 om 15.30 uur
MS Teams link bijeenkomst maandag 22 april 2024
Donderdag 25 april 2024 om 14.30 uur
MS Teams link bijeenkomst donderdag 25 april 2024

Deze bijeenkomsten staan open voor leden en niet-leden. Aanmelden is niet nodig.

Peter Wulms en Nol van Lith, AC/VPW
Magda Korolczuk en Michael Visser, FNV Overheid
Bart Schnoor en Teo Monster, CNV
Matty van Leuven en Irma Loos , CMHF