VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

 • Beheer

 • Kalender

  juli 2019
  M D W D V Z Z
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Archief

 • Abonneren

Afspraken over duurzame inzetbaarheid SBF55 in de maak

Posted by Peter Wulms op 3 juli 2019

Eén van de afspraken in de overgangsregeling SBF55 was dat we werk gingen maken van gezond langer doorwerken in de SB-functie. Geen eenvoudige opgave, zo bleek de afgelopen jaren. Maar er zit eindelijk voortgang in.

In het DGO van 2 juli hebben wij opdracht gegeven aan een werkgroep duurzame inzetbaarheid VTS om een groot aantal mogelijke maatregelen uit te werken. Deze maatregelen gaan over gezond langer doorwerken in de SB-functie, maar ook over bredere inzetbaarheid. Dat laatste komt voort uit de CAO-afspraak over pilots voor duurzame inzetbaarheid. We hebben je hierover al eerder geïnformeerd in dit artikel.

De pilots en de afspraak uit de overgangsregeling liggen in elkaars verlengde. Daarom hebben we ervoor gekozen om beide tegelijkertijd op te pakken. We blijven ze wel onderscheiden, zodat we zeker weten dat gezond langer doorwerken in de SB-functie niet op de achtergrond verdwijnt.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de bonden, OR en VWM. Zij heeft tot oktober de tijd om met een definitief pakket aan maatregelen te komen. In het DGO van oktober stellen we deze maatregelen vast.

Natuurlijk zit de VPW in de werkgroep. Frank Bosman neemt deze klus op zich, in nauw overleg met het bestuur.

Wil je al reageren op de opdracht aan de werkgroep? Mail dan je reactie naar info@vpwnet.nl.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: