VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Tussen CAO 2017 en inzet CAO 2018

Posted by vpwadmin op 2 november 2017

 

De uitslag van de ledenraadpleging van de AC Rijksvakbonden, waaronder VPW, over de zogenoemde Tussen-CAO Rijk 2017 is bekend: 77% van onze gezamenlijke leden accepteert de 1,4% loonsverhoging vanaf 1 januari 2017, maar het merendeel daarvan geeft aan actiebereid te zijn om tot een goede (betere) CAO Rijk 2018 te komen.

Hiermee is dus de CAO voor 2017 een feit, een loonsverhoging van 1,4 % met terugwerkende kracht, volledig meetellend voor de pensioenopbouw. De uitbetaling van de loonsverhoging vindt in december 2017 in één keer plaats.

De AC Rijksvakbonden hebben echter ook al de inzet bepaald voor de CAO Rijk 2018: namelijk 3,5% salarisverhoging en onder meer behoud van de leeftijdsgebonden voorzieningen (de PAS-regeling, het verbod op nachtarbeid boven de 55 jaar, de vaste toelage onregelmatige dienst vanaf 55 jaar en de extra leeftijdsgebonden vrije dagen vanaf 45 jaar), doorbetaling 75% loon bij ouderschapsverlof en volledige compensatie van tijd en geld bij studie.

Met jullie grote actiebereidheid en door jullie daadwerkelijke inzet in de komende maanden gaan wij dat (proberen te) regelen.

Hier treffen jullie aan de link naar de nieuwsbrief over de genoemde onderwerpen:   http://rijksvakbonden.nl/pdf/cao/nbl_201711_rvb.pdf

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: