VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Werkgroep 55+

Posted by vpwadmin op 6 februari 2017

Vorige week kwam er een bericht bij de VPW binnen waarin werd aangegeven dat er binnen VWM een ‘Werkgroep 55+’ in het leven geroepen was. Deze werkgroep zou zich bezig houden met ‘55+ problematiek en mogelijke maatregelen’. De vraag was of dit bij de VPW bekend was. Omdat bij ons niets bekend was, zijn we op onderzoek uitgegaan.

Navraag bij de OR leerde dat zij al enige tijd terug al van een gerucht gehoord hadden dat er een dergelijke werkgroep opgericht zou worden. Een goede OR gaat niet met geruchten aan de haal, maar gaat op zoek naar de feiten, dus zij hebben bij het DT om opheldering gevraagd en kregen te horen dat er geen sprake van was. Toen de vorming van de werkgroep echter vermeld stond in een HRMO-plan heeft de OR opnieuw navraag gedaan. Het DT gaf toen aan dat er wel een werkgroep opgericht was, maar wilde er verder nog niets over kwijt. Het DT gaf aan dat als er ontwikkelingen zouden zijn, de OR geïnformeerd zou worden.

In het binnen gekomen verontrustende bericht stond ook dat er een lijst van maatregelen zou zijn, die het DT zou hebben goedgekeurd en die aan de vakbonden zou zijn voorgelegd.
Fraai gerucht is dat!! Het is totaal niet waar, maar zo worden we als vakbond al bijna medeplichtig gemaakt aan iets waar we totaal niets van af weten. Terwijl we als vakbond juist tegen de afschaffing van de leeftijdsgebonden voorzieningen zijn nu iedereen langer door moet werken. Het langer doorwerken moet tenslotte wel gezond en verantwoord gebeuren, dus zijn de leeftijdsgebonden voorzieningen harder nodig dan ooit.

Voor onze leden is het van groot belang om te weten dat rechtspositionele regelingen uit ARAR en BBRA (zoals de 55+) niet door VWM/RWS en ook niet door I&M (DGO) aangepast kunnen worden. Dit soort rechtspositionele regelingen kunnen alleen in het Sector Overleg Rijk (SOR) worden aangepast.                       Peter Wulms zit in het SOR en zal dit onderwerp voor ons nauwlettend bewaken.

Laat dus heel duidelijk zijn: de dienstleiding kan werkgroepen oprichten en plannen maken, maar geen rechtspositionele regelingen aanpassen of afschaffen zonder overleg en toestemming van het SOR.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: