VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

 • Beheer

 • Kalender

  februari 2016
  M D W D V Z Z
  « jan   mrt »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  29  
 • Archief

 • Abonneren

Procedure roosters

Posted by vpwadmin op 4 februari 2016

Zoals we al eerder op onze website gemeld hadden, is er op 20 januari 2016 een brief uitgegaan van HID Ir. K. Visser aan alle bezwaarden met als onderwerp “Beslissing op bezwaar”. In die brief aan alle staat dat de bezwaren tegen de roosters van 2015 niet-ontvankelijk zijn verklaard, oftewel niet voor behandeling in aanmerking komen.

In het verslag van de zitting en het advies van de hoorcommissie staat dat de bezwaren niet ontvankelijk zijn verklaard, omdat er geen procesbelang is. De roosters zijn immers al gelopen en terugdraaien van de situatie is onmogelijk.

De HID zegt in haar brief dat er niet inhoudelijk naar de bezwaren is gekeken, maar dat heeft de commissie opmerkelijk genoeg wel gedaan. De commissie heeft tijdens de zitting al aangegeven dat er een grote kans op niet-ontvankelijkheid zou zijn, maar toch de ruimte en de gelegenheid gegeven om van de aanwezigen te horen wat de inhoudelijke argumenten zijn.

Hierbij kwam aan de orde dat gedurende het jaar 2015 er al de nodige roosters aangepast, fijn geschreven en goedgekeurd waren. De commissie heeft nadrukkelijk gevraagd naar aantallen en kwam tot de conclusie dat een grote meerderheid van de roosters inmiddels goedgekeurd is. Wel vroeg de commissie meerdere malen wat het zaligmakende van de NRG was, maar daarop bleef de dienstleiding het antwoord schuldig.

Wat ook een grote rol speel in de hele zaak rondom de roosters is, dat de Leidraad is goedgekeurd door zowel de GOR als het DGO. Omdat er volgens de VPW toch veel schort aan die Leidraad, zullen we er alles aan doen om de evaluatie van de Leidraad vervroegd te laten plaatsvinden, dus niet pas in 2017, maar bij voorkeur al voor de zomer van 2016. De onderdelen van de Leidraad die problemen opleveren kunnen dan aangepast worden, waardoor de richtlijnen waarlangs geroosterd wordt verbeteringen opleveren voor de medewerkers.

We hebben uitgebreid overlegd met onze juristen en zij zijn van mening dat na dit advies van de hoorcommissie en deze beslissing op bezwaar een verder beroep zinloos is. Ook dan zal er niet naar de inhoudelijke argumenten gekeken worden en als dat al wel gebeurd zal ook de rechter verklaren dat met het overgrote deel van de roosters inmiddels is ingestemd en deze op ‘groen’ staan. Onze inzet zal nu gericht zijn op het evalueren en aanpassen van de Leidraad Roosterperspectief & Anders werken.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: