VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Ondertekenen Petitie

Posted by vpwadmin op 10 februari 2015

Rijksambtenaren hebben al meer dan 1500 dagen geen cao. Een nieuwe cao is dus hard nodig. Maar hoe komen we aan een goede cao? De voortekenen zijn slecht. De onderhandelaars hebben in het najaar van 2014 informeel gesproken met de werkgever. Na vier jaar nullijn wilden we weten of de werkgever nu wel een goede cao wil afsluiten. En misschien nog belangrijker: of de werkgever de ruimte krijgt om een goede cao af te sluiten. Uit de gesprekken doemt een somber beeld op van zeer beperkte loonruimte en dreigende verslechteringen. 0,8% SALARISSTIJGING In het pensioenakkoord van november 2014 is afgesproken dat per 1 januari 2015 voor alle ambtenaren 0,8% salarisstijging beschikbaar komt. Helaas wil Blok dit geld (waar de medewerker recht op heeft) pas uitbetalen als we tot een nieuwe cao komen. Na vier jaar nullijn laat Blok ons dus volstrekt onnodig wachten op geld waar we gewoon recht op hebben.

De vakbonden zijn op dit moment bezig met het organiseren van een petitie. Op verschillende plekken in de rijksdienst worden fysiek handtekeningen opgehaald.

We hebben daarnaast de mogelijkheid om de petitie online te tekenen. Dat kan op www.vakbondinactie.nl/petitie.

Als gezamenlijke bonden hebben we afgesproken dat de papieren versie van de petitie het uitgangspunt is en onze voorkeur heeft. Als het niet lukt om voldoende handtekeningen te verzamelen dan kan de digitale versie worden gebruikt.

 

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: