VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Roosterproblematiek RWS

Posted by vpwadmin op 27 november 2014

De afgelopen dagen zijn er bij de VPW honderden mails en telefoontjes binnen gekomen over het feit dat de roosters van 2015 al in SAP geplaatst zijn, zonder dat deze roosters goedgekeurd zijn door de OR en zonder dat het draagvlak onder de medewerkers is meegewogen.
Een belangrijk kritiekpunt is ook dat de roosters niet voldoen aan de 5 planregels zoals vooraf zijn opgesteld:
1) maximaal 3 aaneengesloten nachtdiensten
2) voorwaartse rotatierichting
3) hoge rotatiesnelheid
4) reekslengte van 2 tot 6 aaneengesloten diensten
5) geen gebroken weekenden werken

Op maandag 1 december zullen een aantal (door ons geselecteerde) roosterdeskundigen, samen met de DGO-leden van de vakbonden VPW en AbvaKabo, gebruik gaan maken van het aanbod van RWS-VWM om met behulp van de NRG sociaal verantwoorde roosters te produceren.
Doel is om in deze samenstelling en samenwerking zodanige roosters te produceren, die voldoen aan alle voorwaarden van zowel RWS als vakbonden en medewerkers.

Omdat er overweldigend veel mails binnen komen die wij op het kantoor van de VPW niet allemaal persoonlijk kunnen beantwoorden, vragen wij aan onze leden om hun op- en aanmerkingen vooral ook aan de OR-VWM te sturen (en cc naar ons).
Wij bundelen alle opmerkingen en informatie.
De OR is jullie medezeggenschapsorgaan en het is belangrijk dat de OR-leden zich gesteund voelen door hun achterban tijdens het besluitvormingsproces.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: