VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Minister BZK houdt loon rijksambtenaren achter

Posted by vpwadmin op 20 november 2014

Werkgever rijksambtenaren houdt deel salaris van zijn werknemers in eigen zak.

Op 13 november 2014 is een akkoord gesloten over de inhoud van de ABP-pensioenregeling vanaf 2015. De pensioenregeling moest verslechterd worden vanwege nieuwe wetgeving. In het ABP-akkoord is afgesproken dat aanvullende loonruimte (0,8% salarisstijging) voor o.a. de rijksambtenaren beschikbaar komt op 1 januari 2015.

Dit is bestaand geld van de werknemers dat niet langer aan pensioenopbouw besteed kan worden. De werkgever van de Rijksambtenaren is niet bereid om dit geld vanaf januari gewoon in de salarissen te verwerken. Zij willen eerst tot een nieuwe cao komen en het geld gebruiken om de loonontwikkeling in 2015 er “mooier” uit te laten zien.

De vakbonden eisen dat het geld op het moment dat het beschikbaar is, direct aan de werknemers wordt gegeven en stellen dat dit los staat van mogelijke cao-afspraken. Zij vermoeden dat het cao-traject lang en moeilijk zal worden, vanwege de heel beperkte loonruimte die de werkgever lijkt te bieden en alle verslechteringen die minister Blok voor ogen heeft. Ook moet niet vergeten worden dat rijksambtenaren al meer dan 1400 dagen op de nullijn staan.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: