VPW intensief betrokken bij roosterproblemen RWS

De VPW is volop bezig met de behandeling van de roosterproblemen en bewandelt daarbij 3 sporen:

De OR
Allereerst willen we van zoveel mogelijk verkeersposten, -centrales, vaartuigen, objecten etc. de mening van de medewerkers (graag collectief en NIET individueel) over de roosters zien te achterhalen en deze ook naar de OR VWM sturen.
We willen de OR laten weten of de roosters gedragen worden en als deze niet door de medewerkers gedragen worden zou de OR de roosters ook niet moeten goedkeuren.
Komende dinsdag 11 november gaan Paul van Es (VPW) en Mick Bleijerveld (Abva), naar de OR-vergadering in t Harde, om daar met de OR te overleggen en o.a. duidelijk uit te leggen dat draagvlak van de medewerkers nog steeds een heel belangrijk argument is voor het goed, dan wel afkeuren van roosters.

Brief aan de DG
Er is een stevige, zeer duidelijke, brief vanuit de vakbonden in de maak die gericht is aan de DG.
Zodra deze brief naar de DG is verzonden komt die ook op deze website te staan, zodat jullie zien dat het de VPW wel degelijk wat kan schelen wat er gebeurd en dat we er alles aan proberen te doen om goede, gezonde roosters te krijgen.

Bezwaar aantekenen
Daarnaast willen we (VPW) m.b.v. onze advocaten bezwaar aantekenen tegen de feitelijke roosters zodra deze bekend zijn. Natuurlijk alleen als de roosters ook daadwerkelijk zo beroerd zijn als het er nu naar uitziet.
Het beste is om dan met zoveel mogelijk mensen bezwaar aan te tekenen, dan loopt men individueel ook geen risico.
Onze advocaat is met de voorbereiding bezig en stelt op dit moment een format op om tegen het rooster van januari bezwaar aan te kunnen tekenen.

Kijk regelmatig op de website voor nadere berichtgeving.