VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Brede coalitie bonden en belangenorganisaties daagt Staat om AOW-gat

Posted by vpwadmin op 26 maart 2013

De Nederlandse Staat is vandaag door een brede coalitie van vakbonden en andere belangenorganisaties voor de rechter gedaagd. De organisaties willen de Staat dwingen het ‘AOW-gat’ te repareren.

 De eisers stellen dat de Nederlandse overheid de verhoging van de AOW-leeftijd niet had mogen invoeren zonder een goede overbruggingsregeling. Het opschepen van AOW-gerechtigden met onvoorziene inkomenstekorten die kunnen oplopen tot duizenden euro’s is volgens hen onrechtmatig. De Staat maakt volgens de eisers daardoor inbreuk op het eigendomsrecht zoals dat is vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Daarnaast wordt de groep mensen met een AOW-gat gediscrimineerd ten opzichte van vergelijkbare groepen. Dat is in strijd met het gelijkheidsbeginsel zoals vastgelegd in allerlei Europese verdragen.

 Bij de vakbonden kwamen de afgelopen maanden honderden verontruste meldingen binnen van mensen die door het kabinet Rutte-Asscher geconfronteerd worden met een AOW-gat. Deze mensen zijn zeer bezorgd over hun oude dag. De overheid moet hen daarom geruststellen en met een duidelijke overbruggingsregeling komen. Het voorstel van de staatssecretaris dat er nu ligt is te mager. Slechts een heel kleine groep om wie het gaat wordt hierdoor gecompenseerd. De bonden staan voor een goed pensioen voor de hele groep gedupeerden.

 Organisaties die de Nederlandse staat dagvaarden op alfabetische volgorde:

Abvakabo FNV, Politievakbond ACP, ACOM, AFMP/FNV, ANVP, AOB, GOVIMHB, CNV Publieke Zaak, CNV Vakmensen, FNV Bouw, FNV Bondgenoten, FNV Kiem, Juvox, Marver/FNV, NPB, NVJ, VBM, VPW, FNV Vakcentrale, Stichting BeGAG.

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: