VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

ABP presenteert halfjaarcijfers

Posted by vpwadmin op 20 juli 2008

Zondag, 20 Juli 2008

ABP behaalde over de eerste helft van 2008 een negatief rendement van – 5,1%. Aandelen (- 14,8%) en onroerend goed (- 8,0%) zijn hiervan de belangrijkste oorzaak. Dankzij de goede opbrengsten van alternatieve beleggingen, zoals grondstoffen (+ 44%), bleef het verlies beperkt.
Het vermogen van ABP bedraagt nu € 205 miljard en de dekkingsgraad is gedaald naar 132%. Dat is meer dan het wettelijk vereiste minimum van 125%. Dit zou onvoldoende zijn voor volledige indexatie. Dat kan alleen bij een dekkingsgraad vanaf 135%. Pas eind oktober 2008 bepaalt het bestuur van ABP de indexatie per 1 januari 2009.
Bestuursvoorzitter van ABP, Elco Brinkman: ‘Ook pensioenfonds ABP is niet immuun voor de gevolgen van de kredietcrisis. Dat de schade is meegevallen, hebben wij vooral te danken aan het feit dat wij in de afgelopen jaren fors meer zijn gaan beleggen in zogenaamde alternatieve beleggingen, zoals grondstoffen, hedge funds, private equity en infrastructuur. Een positieve noot voor een langetermijnbelegger als ABP is dat de huidige markt ook kansen biedt om tegen een aantrekkelijke prijs interessante beleggingen te doen.

(bron: ABP)

Advertenties

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers liken dit: