VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

ABP geeft gepensioneerden bonus

Posted by vpwadmin op 17 december 2007

Maandag, 17 december 2007

Het pensioenfonds ABP gaat in maart volgend jaar een eenmalige bonus uitkeren van 300 euro aan zijn ruim 700.000 gepensioneerden. Dat heeft het fonds voor ambtenaren en leraren maandag bekendgemaakt.

De pensioenen van ABP volgen volgend jaar volledig de stijging van de lonen van overheids- en onderwijspersoneel, de zogenoemde indexatie. De stijging komt uit op 2,05 procent. Daarnaast worden de pensioenen door ABP extra verhoogd met 1,96 procent, de zogenoemde na-indexatie. De pensioenen stijgen in 2008 in totaal met circa 4 procent.

Daarbovenop krijgen de gepensioneerden nog de eenmalige bonus en een incidentele uitkering van 1,24 procent. Een gepensioneerde met een gemiddeld pensioen (8300 euro) krijgt er volgend jaar ongeveer 740 euro bij.

Directievoorzitter Dick Sluimers van ABP zei dat de bonus van 300 euro wordt uitgekeerd vanwege de niet-volledige indexatie in de jaren 2003 tot en met 2006. Het is niet de eerste keer dat een dergelijke bonus wordt uitgekeerd, aldus Sluimers. In 2002, toen de euro werd ingevoerd, keerde ABP 100 euro uit aan zijn gepensioneerden.

De premie voor pensioenen van ABP is voor volgend jaar vastgesteld op 19,6 procent, dat is een stijging van 0,4 procent. De stijging is volgens ABP “gering”, onder meer omdat mensen langer doorwerken.

bron: ABP

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: