VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Manifestaties en Ontslagrecht?

Posted by vpwadmin op 6 november 2007

Dinsdag, 6 november 2007

Geachte leden,

Door de FNV en CNV worden voorbereidingen getroffen voor manifestaties om te protesteren tegen het voornemen om de regels rond ontslag te wijzigen.
In dit kader worden er thans bijeenkomsten gepland o.a in Eindhoven en Maastricht.
Deze acties hebben tot doel om de politieke besluitvorming rond dit onderwerp te beïnvloeden.
Een aantal leden van de VPW heeft vervolgens contact opgenomen met het secretariaat van de VPW met de vraag wat het standpunt is van de VPW inzake bovenstaand onderwerp.

Deze actie is volledig op initiatief van FNV en CNV tot stand gekomen en de VPW heeft zich niet aan deze actie geconformeerd. Immers, bij deze acties wordt een politiek doel nagestreefd dat op dit moment ter beoordeling ligt van het parlement. De VPW is van mening dat iedere Nederlander zich mag en kan uiten ten aanzien van dit onderwerp, maar is tevens van mening dat dit nimmer onder de verantwoordelijkheid van de VPW dient plaats te vinden. Reden hiervoor is dat de VPW zich voorstaat om zich niet met politiek bezig te houden, maar zich dient te richten op de arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van haar leden.
De VPW begrijpt uiteraard dat de invoer van een nieuwe ontslagregeling een wijziging van de rechtspositie inhoudt, maar acht het parlement verantwoordelijk voor de keuzes die daarin gemaakt dienen te worden.

Daarnaast vindt de VPW dat het op dit moment niet verstandig is om als ambtenaar te gaan protesteren tegen de ontslagwetgeving, aangezien juist ambtenaren een afwijkende ontslagregeling bezitten.
Blijft over of deze ambtenaren in het kader van solidariteit de straat op zouden moeten gaan. Gezien de recente ervaringen en pers– en publieksreacties op de rechtspositie en arbeidsvoorwaarden van ambtenaren is de kans groot, dat juist de ambtenaren in dat geval in het voetlicht worden geplaatst waardoor er zelfs een negatief effect kan ontstaan.
Kortom, de VPW heeft geen behoefte om de politieke acties van de FNV en CNV via manifestaties of protestacties te ondersteunen.

Namens het hoofdbestuur VPW

Paul van Es

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: