VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Nieuws over het contactblad VPW-Nieuws

Posted by vpwadmin op 27 september 2007

Donderdag, 27 september 2007

Binnen het bestuur volgen we uiteraard de ontwikkelingen op allerlei gebied, maar speciaal natuurlijk op het gebied waarvoor de VPW is opgericht; de belangen van de leden van de VPW. Om die belangen goed te behartigen zijn juist de ontwikkelingen binnen onze organisatie van groot belang.
In het Ondernemingsplan heeft de DG-RWS grootse plannen omschreven. Plannen die de toekomst van Rijkswaterstaat een richting moeten geven die overeenkomt met de politieke besluitvorming “Markt… tenzij”.
Die politiek is gericht op het hebben van een kleinere, maar slagvaardige overheid.
Op zich niets tegen een slagvaardiger overheid, maar kleiner heeft natuurlijk ook het effect dat er minder ambtenaren nodig zijn.
Dat houdt in dat we minder collega’s krijgen. Dus ook minder leden bij onze vereniging. De laatste jaren is dat goed te merken. Dat wij als bestuur het niet mee eens zijn met de plannen van de DG-RWS en vooral de manier waarop, heeft Aat in zijn diverse columns duidelijk laten merken. Maar we moeten natuurlijk wel inspelen op die ontwikkelingen ook al zijn we het met deze ontwikkelingen niet eens.
Ons uitgangspunt is en blijft, dat de VPW er is van en voor de leden en dat de service en de belangenbehartiging op een hoog peil gehandhaafd blijft.
Minder leden betekent natuurlijk ook minder inkomsten en zullen we, allemaal, de tering naar de nering moeten zetten. Daarnaast moeten we, en weer allemaal, ons uitermate inspannen om het ledental te laten groeien.
Daar zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden voor. Werving, met gerichte campagnes, maar natuurlijk ook via ons blad. Een blad met een goede uitstraling en pakkende artikelen zal sneller gelezen worden. Het blad wordt wel door externen gelezen, maar dat het wordt verslonden is wat overdreven. Als we nieuwe leden willen krijgen middels ons blad, zou dat eigenlijk wel moeten.
Het bestuur is bezig het VPW-nieuws een andere uitstraling te geven, uitdagender, frisser, met meer foto’s en andersoortige artikelen en vaste rubrieken. De omslag wordt iedere maand anders, zodat niet meer de neiging bestaat om te denken: “O, daar ligt het VPW-nieuws, heb ik al gelezen”.
We willen ook een nieuwe naam. Een naam die niet persé de letters VPW hoeft te bevatten. Veel bladen van verenigingen hebben dat juist niet.
Die namen verwijzen vaak naar begrippen die binnen de organisatie of de vereniging veel voor komen. De Koppeling van NS-personeel bijvoorbeeld. Zo zijn er nog veel meer.
Zoals gezegd is de VPW er van en voor de leden en moeten de leden daar ook hun inbreng in hebben. Dus vragen wij jullie een pakkende naam te bedenken voor ons vernieuwde blad.
Het bestuur zal een jury samenstellen die de beste inzending er uit haalt.
We denken eraan de verschijning van het eerste nummer wat ludiek te laten plaats vinden.
De winnaar wordt daarbij uitgenodigd.
Graag uw inzending voor 20 november mailen naar het secretariaat van de VPW
Als collega’s gezamenlijk een nieuwe naam bedenken is ook geen probleem. Daar vinden we wel wat op.
We kijken er met veel verwachting en gespannen naar uit.

Mirjam van Dijk-van Leeuwen, PR & communicatie.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: