VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Ministerssalarissen met tien procent omhoog

Posted by vpwadmin op 14 juli 2007

Vrijdag 13 juli 2007

Het kabinet is akkoord gegaan met het plan van minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken om de ministerssalarissen deze kabinetsperiode met 10 procent verhogen. Dat heeft de minister vrijdagavond na afloop van de ministerraad gezegd. Premier Jan Peter Balkenende wil dat de verhoging “heel snel” ingaat.

Het kabinet wijkt hiermee af van een advies van een commissie onder leiding van oud-VVD-leider Hans Dijkstal. Die stelde voor de salarissen van ministers met 30 procent op te trekken. Ter Horst wil na het reces een commissie aanstellen die moet bekijken of een verdere verhoging tot 30 procent wenselijk is en in welk tempo die verhoging zou moeten plaatsvinden.

Maar wat verdient een minister precies? In de media circuleren hierover uiteenlopende bedragen. De verschillen zijn te verklaren doordat in sommige gevallen toeslagen en pensioenbijdragen wel worden meegeteld en in andere gevallen niet.
Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken is het bedrag dat gehanteerd dient te worden als het huidige ministerssalaris 132.000 euro per jaar.
Dat bedrag bestaat uit het basissalaris, de vakantietoeslag en de eindejaarsuitkering. Na een verhoging met 10 procent komt het ministerssalaris dus uit op 145.000 euro.

bron: NU.nl

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: