VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Acties op Schiphol

Posted by vpwadmin op 15 maart 2007

Donderdag, 15 maart 2007

SCHIPHOL – De douane op Schiphol heeft in de nacht van woensdag op donderdag het werk voor 24 uur neergelegd. Tot donderdag 24.00 uur controleert de douane de aankomende passagiers op de luchthaven niet op goederen en kleding.
Ook de zogenaamde 100-procentscontroles uit risicolanden, onder meer gericht op bolletjesslikkers, worden niet uitgevoerd. Dit hebben de ambtenarenbonden laten weten.
De staking is een protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao. De rijksambtenaren voeren daar al weken op verschillende manieren actie voor. Zij eisen onder meer 2,5 procent meer loon, een hogere eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming in de gestegen kosten voor de zorgverzekering.
Van de 120 douanebeambten die op Schiphol werken, zijn er tien niet in staking gegaan. Zij zijn ingezet voor de controle van zogenoemde risicovluchten, zoals uit Suriname en de Antillen.

In aankomsthal 4 is het donderdagochtend een lawaai van jewelste. Belastingambtenaren uit Zaandam houden er een lawaaiprotest met onder meer ratels. Op spandoeken staan teksten als ‘Douane plat. Ook wij zijn het zat’. De belastingmensen houden samen met hun douanecollega’s een actiebijeenkomst op Schiphol. Personeel van het KNMI heeft zich bij deze actie aangesloten en zijn aanwezig om hun solidariteit en steun te betuigen.

Gevangenispersoneel voert ook sinds donderdag weer actie. In twintig penitentiaire inrichtingen wordt om beurten twaalf uur lang gestaakt. Donderdag gebeurt dit in de gevangenis in Doetinchem. Deze estafettestaking loopt tot zaterdag 31 maart.
De ambtenarenacties begonnen half januari met een stiptheidsactie van de douane op Schiphol, die alleen het goederenvervoer trof. Sindsdien zijn er acties en werkonderbrekingen geweest bij onder meer kantoren van de belastingdienst en gevangenissen.
Hoogtepunt van de acties tot nu toe was de landelijke actiedag op 13 februari in Den Haag, waar ongeveer 13.000 ambtenaren demonstreerden.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: