VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Vergoeding ziektekosten voor gepensioneerde Rijks-ambtenaren

Posted by vpwadmin op 12 oktober 2006

Dinsdag, 31 oktober 2006

Ambtenaren van 65 jaar en ouder, die hebben gewerkt in het onderwijs, bij het Rijk, de politie, defensie of de rechterlijke macht, ontvangen van het kabinet een tegemoetkoming voor ziektekosten. Het gaat om ambtenaren die tot 2006 gebruik maakten van een regeling voor tegemoetkoming in de ziektekosten. Vandaag heeft minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met de bonden voor overheidswerknemers afgesproken dat deze groep een aanvullende compensatie ontvangt voor het vervallen van die regeling vanwege de invoering van de Zorgverzekeringswet. De tegemoetkoming geldt voor ambtenaren van 65 jaar en ouder die tot 2006 gebruik maakten van de ZVR regeling.
De tegemoetkoming wordt in de jaren 2007 tot en met 2009 uitgekeerd en wordt ieder jaar minder. De tegemoetkoming bedraagt in 2007 70%, in 2008 50% en in 2009 40% (bruto) van de tegemoetkoming 2005. De eerste tegemoetkoming wordt in het derde kwartaal van 2007 uitgekeerd. Voor die tijd worden alle betrokkenen schriftelijk geïnformeerd. De kosten van de regeling bedragen 130 miljoen euro.

Met deze regeling geeft het kabinet invulling aan het besluit dat in het voorjaar is genomen over het inkomensbeleid. Tevens wordt tegemoetgekomen aan een verzoek van de Tweede Kamer, die bij motie van de leden Verburg, Noorman-den Uyl, Van Gent en Bakker, het kabinet als werkgever heeft verzocht om aanvullende afspraken te maken over de afbouw van de bijdrage aan de ziektekosten van postactieve ambtenaren.

De Samenwerkende Centrales voor Overheidspersoneel hebben ingestemd met de uitvoering van de regeling, ook al hadden zij graag gezien dat decentrale overheden ook onderdeel van de regeling hadden uitgemaakt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: