VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

ARVEG hoorzittingen medewerkers Bouwdienst-RWS verdaagd

Posted by vpwadmin op 15 augustus 2006

Dinsdag, 15 augustus 2006

De Bouwdienst van Rijkswaterstaat is sinds enige tijd in reorganisatie. Onderdeel van deze reorganisatie is het tot stand brengen van een afdeling Shared Capacity.
Deze afdeling zal werkzaam zijn tot uiterlijk 2008 en heeft tot taak om diverse uitvoerende werkzaamheden naar de “markt” over te brengen.
Een groot aantal medewerkers dat in deze afdeling is geplaatst heeft diverse bezwaren gemaakt tegen de plaatsingsprocedure en plaatsingsbesluiten. Ook een aantal medewerkers die wel geplaatst zijn in de nieuwe Bouwdienst heeft bezwaar gemaakt om diverse redenen. Alle bezwaren zijn ter behandeling doorgezonden naar de ARVEG.
De zittingen zouden vanaf week 34 (vanaf maandag 21 augustus) plaatsvinden.
Dinsdagochtend 15 augustus heeft een woordvoerder van de ARVEG telefonisch medegedeeld dat de hoorzittingen op verzoek van de Hoofdingenieur Directeur van de Bouwdienst worden verdaagd tot een nader te bepalen tijdstip. Over dit verzoek tot verdaging is geen overleg geweest, of toestemming verleend door bezwaarden. Ook is voor dit besluit geen deugdelijke motivatie kenbaar gemaakt.
De VPW heeft namens haar leden ernstig bezwaar gemaakt tegen deze verdaging.
Vervolgens heeft het dagelijks Bestuur van de VPW nog diezelfde middag (15 augustus) besloten dat er, namens haar leden, een beroepsprocedure zal worden gestart omdat de wettelijke termijnen waarbinnen het bevoegd gezag van de Bouwdienst op de bezwaren dient te beslissen ruimschoots zijn overschreden.
De juridische afdeling van de VPW zal deze beroepsprocedure op korte termijn in gang zetten en de betreffende leden zullen op zeer korte termijn worden geraadpleegd.
De aan deze beroepsprocedure verbonden kosten zullen door de VPW worden gedragen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: