VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Salaris minister wordt hoogste in publieke sector

Posted by vpwadmin op 13 april 2006

Donderdag, 13 april 2006

Het salaris van een minister wordt voortaan het hoogste van de publieke sector. Dat heeft het kabinet donderdag besloten op voorstel van minister Remkes (Binnenlandse Zaken).
Aanleiding is het advies van de commissie-Dijkstal die het salarisniveau, de onkostenvergoedingen en de inkomsten uit nevenfuncties onderzocht voor gekozen en benoemde bestuurders. Daartoe behoren de leden van de Eerste en Tweede Kamer, commissarissen van de koningin, gedeputeerden, statenleden, burgemeesters, wethouders, raadsleden en waterschapsbestuurders.
Al eerder bracht de commissie onder leiding van oud-minister Dijkstal een advies uit over de beloning en rechtspositie van de politieke en ambtelijke top. Daaruit kwam onder meer naar voren dat de beloning van ministers met 30 procent omhoog moest. Voorstellen hiervoor liggen bij de Tweede Kamer. De verhoging zou met ingang van de volgende kabinetsperiode moeten ingaan.

Met de wijzigingen wil het kabinet een samenhangend beloningsgebouw creëren voor politieke ambtsdragers. Het nieuwe salaris van een minister moet als hoogste salaris de norm aangeven, aldus het kabinet.

Dit besluit zal zeer waarschijnlijk door de Vakorganisaties zeer kritisch worden beoordeeld aangezien dit zelfde kabinet bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden van haar ambtenaren als permanente doelstelling heeft. Dit is blijkbaar niet van toepassing op haar eigen arbeidsvoorwaarden.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: