VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Minister van BZK wordt werkgever topambtenaren

Posted by vpwadmin op 9 april 2006

Zondag 9 april 2006

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is vanaf 1 april 2006 de werkgever van de topmanagementgroep (directeuren-generaal en secretarissen-generaal) bij de rijksoverheid. Dit betekent dat de minister van BZK verantwoordelijk wordt voor alle rechtspositionele aangelegenheden van deze groep (ca. zeventig personen), inclusief de beloningsbeslissingen. De afzonderlijke ministers blijven verantwoordelijk voor de inhoud van het werk van de topmanagers.

De betrokken ambtenaren worden administratief en financieel ondergebracht bij het ministerie van BZK, waar de Algemene Bestuursdienst de werkgeverstaken namens de minister uitvoert. De feitelijke arbeidsvoorwaarden van de topmanagers veranderen door deze maatregel niet.

Het kabinet wil met de verschuiving van de werkgeversverantwoordelijkheid bevorderen dat beloningsbeslissingen op een eenduidige en transparante manier worden genomen. Daarmee geeft het kabinet uitvoering aan de aanbevelingen die onder meer de Algemene Rekenkamer in 2004 heeft gedaan om de eenheid en controleerbaarheid van beloningsbeslissingen voor de ambtelijke top van de ministeries te vergroten. Minister Remkes heeft de Tweede Kamer hierover op 31 januari 2005 geïnformeerd.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: