VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Opnieuw beroep centrales op Remkes en Hoogervorst

Posted by vpwadmin op 5 april 2006

5 april 2006

Net als in november 2004 en in januari van dit jaar hebben de samenwerkende centrales van overheids- en onderwijspersoneel zich deze week opnieuw tot het kabinet gewend over de gevolgen van de Zorgverzekeringswet (ZVW) voor groepen actief en postactief overheids- en onderwijspersoneel.

Eerder hebben de centrales (waaronder het Ambtenarencentrum, waarbij de VPW is aangesloten) al aangegeven dat de middelen, die het kabinet ter beschikking heeft gesteld voor compensatie van de gevolgen van de zorgverzekeringswet voor actief en postactief overheidspersoneel, onvoldoende zijn.

Cao-overleggen
In de verschillende Cao-overleggen is dit punt ook aan de orde gekomen. Alle middelen die het kabinet hiervoor bestemd had, zijn gebruikt. Dat heeft niet kunnen verhinderen dat in sommige overheids- en onderwijssectoren bij groepen medewerkers onrust is blijven bestaan over de inkomenseffecten van het nieuwe zorgstelsel. “De middelen die het kabinet ter beschikking heeft gesteld zijn, zoals wij vreesden, onvoldoende gebleken om de arbeidsmarktpositie van het overheids- en onderwijspersoneel in zijn totaliteit niet te verslechteren. Door de wijze van invoering van de zorgverzekeringswet voor overheids- en onderwijspersoneel is in strijd met de kabinetsdoelstelling schade aangericht aan de toch al slechte arbeidsmarktpositie van de overheids- en onderwijssectoren”, zo schrijven de gezamenlijke centrales aan de ministers Remkes (BZK) en Hoogervorst (Volksgezondheid).

Compensatie
Daarom doen de centrales opnieuw een beroep op het kabinet met compenserende maatregelen te komen. Om de gevolgen van de nieuwe zorgverzekeringwet voor alleenstaanden (met een laag inkomen) en voor studerenden van 18 jaar en ouder en hun ouders op te vangen is in de ogen van de centrales een algemene verhoging van de zorgtoeslag voor alleenstaanden noodzakelijk. Voor deze algemene maatregel is ook van verschillende andere kanten gepleit. De centrales schrijven: “Bijzonder schrijnend is de situatie van het postactieve overheidspersoneel. Wij vragen u opnieuw middelen om deze groepen postactief overheidspersoneel te compenseren, in ieder geval op een zodanige wijze dat de forse negatieve inkomenseffecten meer in de tijd kunnen worden gespreid.”

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: