VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

In memoriam Jan Bonis

Posted by vpwadmin op 25 maart 2006

Zaterdag 24 maart 2006

Donderdagavond 23 maart bereikte ons het trieste bericht dat onze erevoorzitter Jan Bonis was overleden. Jan was al een poosje ernstig ziek. Door een herseninfarct waren een aantal functies uitgevallen. De ochtend van zijn overlijden werd hij opnieuw getroffen door een herseninfarct die hem fataal is geworden.

Binnen EMM, een van de voorlopers van de VPW, was Nederland opgedeeld in een groot aantal afdelingen. Een aantal afdelingen vormden een kring. Kringen waren vertegenwoordigd in het Hoofdbestuur via een kringcommissaris.
Jan Bonis kwam in 1970 als kringcommissaris in het Hoofdbestuur van EMM. In 1978 werd Jan voorzitter van EMM. Een functie die hij zou bekleden tot 1991.
Jan was een bevlogen mens. Onrecht en onrechtvaardigheid kon hij niet uitstaan. Jan kwam vooral op voor collega’s in de lagere schalen die bij nacht en ontij hun werk op objecten moesten doen. Daarvoor was hij bereid om tot bij de minister de zaak te bepleiten. In de Bijzondere Commissie van Verkeer en Waterstaat, nu het DGO, stelde hij voortduren zaken aan de orde die vooral van belang waren voor de leden van EMM.
De figuur Jan Bonis kenmerkte zich door het grote netwerk dat Jan in de loop der jaren had opgebouwd. Ministers, DG-s en HID-en, Jan kende de meesten en liep als dat nodig was geregeld bij hen binnen om te pleiten voor de goede zaak. In een tijd dat overleg nog niet zo gestructureerd was als nu kon dat. Jan was begaan met mensen. Jan had een mening over zaken en liet zich daar niet zo snel van af brengen.
In 1987 zijn de fusiebesprekingen begonnen tussen de VAP, BTA en EMM. Een zaak waar Jan veel tijd aan heeft besteed en zich voor honderd procent inzette. In 1986 heeft dat geresulteerd in de oprichting van de VPW. Jan Bonis is 72 jaar geworden.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: