VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Einde van de ZVO regeling

Posted by vpwadmin op 2 februari 2006

6 februari 2006

Vanaf 1 januari 2006 is deze regeling afgeschaft. Reden hiervoor is dat de vergoedingsgrondslag voor deze regeling in verband met het in werking stellen van de Zorgverzekeringswet is weggevallen.
Om toch enige compensatie te verkrijgen is in de CAO-Rijk een afbouwregeling overeengekomen.
Voor de vaste gebruikers van de voormalige ZVR regeling is een eenmalige afkoopsom van 150% van de in 2005 in aanmerking komende ziektekosten overeengekomen.

Met vaste gebruikers wordt bedoeld een ieder die vóór de datum van het akkoord, zijnde 13 december 2005, een aanvraag heeft ingediend. Voor deze aanvragen geldt dat de uitbetaling over de in aanmerking komende ziektekosten in 2005 eenmalig met 150% verhoogd zullen worden. Dit zal dan tevens de laatste vergoeding worden uit deze regeling.

Degenen die reeds gebruik maakten van de ZVR en bij de ZVR-administratie bekend zijn, krijgen automatisch een aanvraag formulier toegezonden en worden hierbij aangespoord deze tijdig in te dienen.

Tot nu toe kon men zelf bepalen over welke 12 maanden periode men de ziektekosten wenste te berekenen. Bij deze laatste aanvraag moet er dus rekening mee worden gehouden dat alleen de ziektekosten gemaakt in het kalenderjaar 2005 (tot uiterlijk 12 december)voor de eenmalige verhoging in aanmerking komen.

Voor aanmeldingen die voor het eerst ná 13 december 2005 ingediend zijn, geldt dat deze als nieuwe aanvragen worden behandeld. Deze aanvragen kunnen tot 3 maanden na het einde van het jaar 2005, dus vóór 31 maart 2006, ingediend worden. Deze aanvragen komen echter niet in aanmerking voor de afkoopsom.

De ZVR wordt geadministreerd door de KPMG Flex Sourcing in Emmen telefoon 0591-850350. Het postadres is, Postbus 30005, 7800 RA, Emmen.

Als er telefonisch contact wordt opgenomen met de KPMG, en je wenst een van de medewerkers te spreken, is het raadzaam om het keuzemenu te laten aflopen waarna je automatisch een medewerker te spreken krijgt. Omdat van verschillende leden tegenstrijdige of onjuiste informatie is verkregen van KPMG is door de VPW contact opgenomen met KPMG. Volgens KPMG berustte de tegenstrijdige informatie, die tot nu toe door de KPMG aan onze leden verstrekt is, op late en gebrekkige informatie over de uiteindelijke vorm van het akkoord.

Op aanvraag kan KPMG potentiële gebruikers van de ZVR informatie over de voorwaarden, waaronder op deze regeling een beroep gedaan kan worden, toezenden. Een aanvraag dient vergezeld te gaan met bewijsstukken over het inkomen in het jaar waarop de aanvraag betrekking heeft, de ziektekosten en de status (actieve dienst, VUT/FPU/FLO of pensioen). Het is verstandig om een aanvraag zo snel mogelijk in te dienen, maar in ieder geval vóór 31 maart 2006.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: