VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Loonstrookje van januari 2006 is schrikken!!!

Posted by vpwadmin op 28 januari 2006

Zaterdag 28 januari 2006

De Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel (SCO) eisen alsnog een rechtvaardige compensatie van de forse negatieve inkomensgevolgen voor actief en post-actief overheids- en onderwijspersoneel van minister Remkes. De arbeidsmarktpositie van de ambtenaar ten opzichte van het bedrijfsleven is wel verslechterd. De eerste loonstrookjes zijn op de mat gevallen en het blijkt dat de inkomensachteruitgang fors kan oplopen.

In een brief aan de Eerste en Tweede Kamer en aan minister Remkes (BZK) eisen de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel (SCO) alsnog een rechtvaardige compensatie van de forse negatieve inkomensgevolgen voor actief en post-actief overheids- en onderwijspersoneel. In maart 2005 schreef minister Remkes aan de centrales dat de arbeidsmarktpositie van de ambtenaar ten opzichte van het bedrijfsleven niet zou mogen verslechteren. Dat blijkt inmiddels wel het geval. De harde werkelijkheid van de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet is duidelijk. De eerste loonstrookjes zijn op de mat gevallen en het blijkt dat de inkomensachteruitgang fors kan oplopen. De overheid als werkgever laat opnieuw haar werknemers in de kou staan, vindt de SCO. De centrales vragen zich werkelijk af waarom overheidspersoneel altijd achter in de rij moet staan als het gaat om een rechtvaardige vergoeding van hun werk. De sector telt 1 miljoen werknemers.

Al in november 2004 en maart 2005 waarschuwden de centrales voor de mogelijke negatieve financiële gevolgen van de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet voor actief en postactief overheidspersoneel en vroegen om voldoende compensatie. Het kabinet was tot nu toe slechts bereid een minimaal bedrag uit te trekken voor compensatie. Dat bedrag is gebruikt voor de afspraken in de verschillende cao’s. Voor de postactieven is zelfs helemaal geen budget beschikbaar gesteld.

De brieven aan de kamers en minister Remkes zijn namens het AC ondertekend door Jan Witvoet, voorzitter van het Ambtenarencentrum.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: