VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Definitief akkoord CAO Rijk

Posted by vpwadmin op 19 januari 2006

Maandag 23 januari 2006

Er is een definitief akkoord bereikt voor een nieuwe CAO-Rijk. Op woensdag 18 januari 2006 heeft het Ambtenarencentrum Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) meegedeeld dat zij definitief instemt met de inhoud van het onderhandelaarsakkoord dat op woensdag 13 december 2005 tussen de minister en de vakbonden is bereikt. De overeenkomst is vervolgens door het AC ondertekend.
Inmiddels is ook bekend dat de leden van ABVAKABO FNV en het CNV met het resultaat hebben ingestemd. Alleen de CMHF stemt niet in.
Consequentie van dit besluit is dat de CMHF nu niet meer kan meepraten over deze CAO en ook niet kan deelnemen aan vervolggesprekken over deze CAO.
De CMHF zal haar leden informeren en beraden over verdere stappen. Inmiddels hebben de overige vakorganisaties de CMHF schriftelijk laten weten bijzonder ontevreden te zijn over de wijze waarop de CMHF haar standpunt heeft gemotiveerd. In de bijlage is de betreffende brief van de vakorganisaties bijgevoegd.

Veel leden van de VPW hebben laten weten grote zorgen te hebben over hun inkomenspositie per 1 januari jl. Ook is er weinig vertrouwen in de toezeggingen die het kabinet heeft gedaan om de inkomenspositie op peil te houden.
De onderhandelaars is opgedragen om met deze meningen serieus rekening te houden bij het samenstellen van de komende CAO. Ook het onderwerp duobanen zal onderdeel zijn van de onderhandelingen.

Ook het onderwerp FLO voor 55-jarigen, zal binnenkort in de onderhandelingen worden betrokken zodat daar medio 2006 een overeenkomst over kan worden afgesloten.

De tekst van de nieuwe CAO zal spoedig op deze website beschikbaar zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: