VPW

Vakorganisatie voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  • Over VPW

  • Archief

  • Advertenties

Resultaat ledenraadpleging VPW

Posted by vpwadmin op 14 januari 2006

Zondag 15 januari, 10.00

Het resultaat van de ledenraadpleging van de VPW over de CAO-Rijk 2005-2006 is dat 75% van de leden die hun mening hebben laten weten, vóór het akkoord heeft gestemd.
Op vrijdag 13 januari is deze uitslag met de overige Vakorganisaties die bij het AC zijn aangesloten besproken. De overige Vakorganisaties, aangesloten bij het AC, hebben naar aanleiding van hun ledenraadpleging tevens positief geoordeeld over de CAO.
Onze onderhandelaars zullen nu deze resultaten inbrengen in het overleg met de overige vakorganisaties (ABVAKABO, CNV, CMHF) dat plaats zal vinden op 17 januari, waarna een gezamenlijk standpunt zal worden ingenomen richting BZK.

De VPW heeft de onderhandelaars nadrukkelijk verzocht om in het overleg met de overige vakorganisaties aandacht te vragen voor de zeer onzekere inkomenssituatie die is ontstaan met ingang van 1 januari jl. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de inkomenseffecten naar aanleiding van de wijzigingen in het ziektekostenstelsel en de compenserende maatregelen volledig te beoordelen. Daarom wordt getracht om in het overleg met BZK dit alsnog bespreekbaar te maken indien de resultaten onverwacht negatief uitvallen.
Ook het onderwerp “duobanen” wat ingebracht is door het AC, zal wederom onder de aandacht worden gebracht van de overige Vakorganisaties om te trachten dit alsnog in de onderhandelingen te betrekken. Tenslotte is door veel leden teleurgesteld gereageerd op het ontbreken van afspraken voor de FLO-ers van 55 jaar. De VPW zal er op aandringen dat dit onderwerp uiterlijk juli 2006 zal zijn uitonderhandeld.
Vanaf 18 januari zal het overleg met BZK worden voortgezet. Via deze website zult u op de hoogte worden gehouden van de voortgang.

Paul van Es/John Berends

Uw reaktie op dit artikel: Secretariaat VPW

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s